Výjezd do Alicante

V prosinci navštívili v rámci programu Erasmus+ naši školu studenti ze španělského Alicante (fotogalerie). Od 22. do 29. dubna 2024 se 19 studentů prvního ročníku naopak vypravilo na návštěvu do naší partnerské školy IES Cabo de la Huerta v tomto přímořském letovisku. Centrálním tématem výměny byla udržitelná turistika (podrobnosti v příspěvku Výměnný projekt s IES Cabo de la Huerta: „Sustainable tourism“).

První den byli naši studenti ve škole přivítáni zástupkyní ředitele a následně absolvovali prohlídku historické části města vedenou španělskými studenty.

Druhý den navštívili přilehlé město Elche, kde si prohlédli palmový háj, který je součástí světového dědictví, a v tamním muzeu se dozvěděli o tradici a technice výroby předmětů z palmových listů. Nakonec si prohlédli centrum města.

Třetí den zavítali na univerzitu v Alicante, kde nejprve navštívili solární elektrárnu, která zásobuje energií celý univerzitní kampus, a následně si poslechli přednášku Dr. Maríi Dolores de Juan Vigaray o recyklaci rozličných materiálů.

Čtvrtý den nejprve studenti prezentovali své postřehy k udržitelné turistice v Alicante metodou photovoice, zbytek dopoledne byl věnován kolektivním hrám (frisbee, volejbal, tag rugby a další) na pláži a následně na školním dvoře ochutnali tradiční paellu.

Víkendové dny strávili studenti se svými hostitelskými rodinami.

Poslední den výměny byl, i přes nepřízeň počasí, věnován nautickým aktivitám na vlnách Středozemního moře (surfování, paddleboarding).

Fotografie z této akce najdete ve fotogalerii.

Španělština, 11. 4. 2024

Používáme soubory cookies ke zlepšení uživatelského prostředí na těchto webových stránkách, pro analýzu provozu a personalizaci obsahu a reklamy.

přijmout všenastavitodmítnout